VACATUREBESCHRIJVING

Senior Project Manager 

“RENOLIT is voor mij een goede leerschool en het is bijzonder dat ik hier al aan grote projecten mag werken.”(Sven, projectmanager bij RENOLIT Healthcare)

Werk jij net als Sven ook graag aan grote projecten die veel impact maken binnen een groeiende organisatie? Vind je het daarnaast belangrijk om bij te dragen aan de ontwikkeling en productie van producten voor de medische sector? En doe je dit het liefst in een organisatie waar je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen? Lees dan gauw verder, want bij RENOLIT Healthcare in Enkhuizen hebben wij een vacature voor een:

Senior Project Manager
32-40 uur per week

Je uitdaging

Dit wordt jouw uitdaging
Als Senior Project Manager bij RENOLIT werk je aan verschillende (technische) projecten die onze bijdragen aan de ontwikkeling en groei van onze organisatie. Denk hierbij aan de ontwikkeling, implementatie en verbetering van nieuwe processen, producten en machines binnen onze productieomgeving. Dit doe je onder andere door het:

 •  Inspireren en leiden van multidisciplinaire projectteams en daarmee onze doelstellingen te behalen
 • Creëren van een realistische projectplanning, waarbij je waakt over de kwaliteit, tijd, resources (inclusief budget)
 • Coachen van de junior en medior projectmanagers met jouw ervaring in projectmanagement

Werken op een Lean manier en samenwerken op basis van de ‘7 Habits’ vinden wij ontzettend belangrijk. Idealiter heb je hier al ervaring mee en als dat niet het geval is, dan spreekt het je in ieder geval enorm aan (en kun je ons in jouw motivatie vertellen waarom!).

Jouw team
Je zal onze Project Management Organization versterken. Dit team bestaat momenteel uit twee projectmanagers (Sven Kranendonk en Ibrahim Aydin) en wordt aangestuurd door Ed van Hagen

Je profiel

Als Senior Project Manager herken jij je in het volgende profiel
Om de grote uitdagingen bij ons tot een succes te maken, neem je minimaal 7 jaar werkervaring mee als projectmanager en heb je bij voorkeur een PMI/PMP-certificaat, Prince2 of IPMA certificaat behaald en hier in de praktijk al mee gewerkt. Verder heb je aantoonbaar hbo werk- en denkniveau. Je hoeft overigens geen technische achtergrond te hebben, maar affiniteit met techniek en de maakindustrie is wel belangrijk.

Zie jij jezelf daarnaast ook in de onderstaande kenmerken terug?

 • Je bent bekend met alle fasen uit de project life cycle en hebt dit in de praktijk toegepast;
 •  Een praktische projectmanager die zich richt op de toepasbaarheid van theorie;
 • In staat om sterke projectteams samen te stellen bestaande uit subject matter experts en op verschillende niveaus binnen de organisatie te communiceren;
 • Bekend met lean en een continu verbetercultuur;
 • Engels- en Nederlandstalig. Mocht je de Nederlandse taal nog niet (goed) beheersen, dan ben je bereid om dit te leren.

Type functie

Contactpersoon vacature

Wat mag je van RENOLIT verwachten?

Naast een gezellig en behulpzaam team kom je terecht in een organisatie die zich bezighoudt met het maatschappelijk belang. Naast het leveren van medische halffabricaten zijn wij bij RENOLIT continue op zoek naar manieren om onze CO2 footprint te minimaliseren. Dit doen we bijvoorbeeld door het inzetten van circulaire procestechnieken waarbij we het afval elke keer zoveel mogelijk willen minimaliseren.

Naast gedreven collega’s en een informele werksfeer, kun je rekenen op:

 • Goede arbeidsvoorwaarden, zoals een salaris passend bij jouw kennis en ervaring, 13e maand, bonuspotentieel, inzetbaarheidsbudget, 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen;
 • Een interessante uitdaging waarin jij je weer verder kan ontwikkelen;
 •  Flexibele werktijden;
 • Vrijheid en veel ruimte voor eigen initiatief;
 • Korte communicatielijnen in een persoonlijk en professioneel bedrijf;
 •  Een mooi kantoor met uitzicht op het IJsselmeer!

Hebben wij jouw interesse gewekt?
Stuur dan jouw cv en motivatie in via de sollicitatieknop bij deze vacature. Eerst even bellen of informeel kennis maken? Dat kan natuurlijk ook! Ik sta klaar om jouw vragen te beantwoorden:

Joey Wielkens (Corporate Recruiter):   06 15250761

De procedure is als volgt:

 • Als wij een match zien, nodigen we jou uit voor een eerste gesprek.
 • Als zowel jij als wij na het eerste gesprek enthousiast zijn, volgt er een tweede gesprek en een rondleiding. Eventueel wordt er ook een derde gesprek georganiseerd.
 • Bij geschiktheid wordt een referentie gecheckt, waarna we je een arbeidsvoorwaardelijk voorstel doen die jij uiteraard niet kan weigeren!
 •  Jij zegt JA! En je begint z.s.m. met jouw nieuwe uitdaging

Overige bedrijfsinformatie
RENOLIT Nederland is onderdeel van de RENOLIT Groep, van origine een familiebedrijf met het hoofdkantoor in Worms, Duitsland. Wereldwijd werken er zo’n 4000 medewerkers. Het hoofdkantoor van de Market Unit RENOLIT Healthcare is gevestigd in Enkhuizen, waar circa 270 medewerkers werken.

Iedereen bij RENOLIT Healthcare zet zich dagelijks in om mensenlevens te redden of te verlengen met de productie van kunststofproducten voor de verpakking van infusie-, transfusie- en dialysevloeistoffen. Wij maken kunststof halffabricaten die uiteindelijk worden gebruikt om bijvoorbeeld bloed- en infuuszakken te maken. Kwaliteit is bij ons het allerbelangrijkst. Wij worden erdoor gedreven om dagelijks een belangrijke maatschappelijke bijdrage te leveren.

Acties