VACATUREBESCHRIJVING

Inkoopmanager

Ben jij een ervaren inkoper en heb jij leidinggevende ervaring opgedaan? Zie jij het als een mooie uitdaging om een inkoopafdeling aan te sturen, te coachen en te ontwikkelen naar een hoger niveau? Wil je daarnaast werken in een internationale organisatie waarin wordt gewerkt aan de ontwikkeling van kunststofproducten voor de medische sector? Dan zijn wij bij RENOLIT Healthcare naar jou op zoek. Wij hebben namelijk een nieuwe rol waarin wij op zoek zijn naar een energieke, ondernemende en inspirerende:

Purchase Manager
Fulltime - Enkhuizen

Ons inkoopteam
Onze inkoopafdeling bestaat straks uit vijf inkopers die jij aanstuurt. Jouw collega’s houden zich bezig met het inkopen van zowel grondstoffen als niet-grondstoffen. Bij het laatste kan je denken aan machines, diensten en kantoorartikelen. Als Purchase Manager rapporteer je aan Jeroen Pennekamp, onze Supply Chain Manager.

Je uitdaging

Jouw uitdaging bij RENOLIT Healthcare
Naast de dagelijkse aansturing van onze inkopers, ontwikkel jij een heldere inkoopmissie die aansluit op de strategie van RENOLIT Healthcare. Je bepaalt mede de portfoliostrategie voor grondstoffen en verpakkingsmaterialen voor onze vestiging in Enkhuizen als afgeleide van de Global Healthcare en Corporate Procurement doelstellingen.

Verder stel je duidelijke inkoopjaarplannen op, initieer je risicoanalyses voor (met name) kritische grondstoffen en stel je KPI’s en andere meetbare criteria vast voor jouw inkopers.

Ook speel jij vanuit inkoop een belangrijke rol in CAPEX-projecten. Je ondersteunt bijvoorbeeld door contracten tegen optimale voorwaarden te onderhandelen. Ook rapporteer je jouw resultaten en risico’s met betrekking tot de voortgang van projecten. Bovendien stel je standaard leveringsovereenkomsten op en (mede-) beoordeel je tailor made contracten.

Verder kon je in de inleiding van deze advertentie lezen dat je een belangrijke rol zal spelen in het ontwikkelen van de inkoopafdeling. Zo zal je zorgdragen voor optimale relaties van de inkoop met leveranciers, maar ook met interne stakeholders. In multidisciplinaire teams zal je bijvoorbeeld bijdragen aan innovaties, procesverbeteringen, wijzigingen en duurzaamheid. Daarnaast zorg je voor de optimalisatie van de supplier performance en draag je bij aan de ontwikkeling van onze leveranciersbeoordelingssystemen. Kortom, zorgen voor goed risico- en relatiemanagement met leveranciers is een belangrijke taak.

Je profiel

Wat verwachten wij van jou?
Als inkoopmanager heb je een proactieve houding en kan je zelfstandig taken oppakken. Organisatiesensitiviteit is jou niet vreemd en jij weet op een constructieve manier anderen mee te krijgen. Verder kenmerkt jouw werkstijl zich door te beginnen met het eind in gedachten en belangrijke zaken eerst op te pakken (ook in ad-hoc situaties). En in jouw contact met collega’s creëer je wederzijds begrip en ga je op zoek naar de win-win oplossing.

Verder herken jij jezelf in het volgende:

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als inkoper waarin je inkoopprocessen van A tot Z hebt gemanaged. Zo weet jij inkoopprocessen te doorgronden, tenders op te zetten, onderhandelingen in te gaan en contracten af te sluiten;
 • Je geeft minimaal 3 jaar leiding, maar dit hoeft niet van een inkoopteam geweest te zijn;
 • Je hebt aantoonbaar hbo werk- en denkniveau en een succesvol afgeronde inkoopopleiding (NEVI);
 • Werkervaring in de maakindustrie (life sicences, FMCG, farma) is een pre;
 • Je bent commercieel en communiceert effectief;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift. Nederlands is mooi meegenomen;
 • Je bent fulltime beschikbaar.

Werken op een Lean manier en samenwerken op basis van de ‘7 Habits’ vinden wij ontzettend belangrijk. Deze principes zien we graag in jouw werkstijl terugkomen!

Type functie

Contactpersoon vacature

Wat mag je van RENOLIT verwachten?

Wat mag je van RENOLIT verwachten?
Je komt terecht in een groeiende organisatie die zich bezighoudt met het maatschappelijk belang. Naast het leveren van medische halffabricaten zijn wij bij RENOLIT continue op zoek naar manieren om onze CO2 footprint te minimaliseren. Dit doen we bijvoorbeeld door het inzetten van circulaire procestechnieken waarbij we het afval elke keer zoveel mogelijk willen minimaliseren.

Verder kun je rekenen op:

 • Een initieel jaarcontract met de intentie om het te verlengen of om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 •  Een fulltime bruto maandsalaris basis gebaseerd op jouw kennis en ervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. een 13e maand, bonus, inzetbaarheidheidsbudget, 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen;
 • Een fantastische uitdaging waarin jij je als professional weer verder ontwikkelt;
 • Korte communicatielijnen in een persoonlijk en professioneel bedrijf;
 • De mogelijkheid om deels vanuit huis te werken;
 • Een mooi kantoor op loopafstand van het NS-station van Enkhuizen.

Spreekt bovenstaande jou aan?
Klim dan snel in de pen en stuur jouw cv en motivatie in via de sollicitatieknop bij deze vacature. Eerst even bellen of informeel kennis maken? Dat kan natuurlijk ook! Wij staan klaar om jouw vragen te beantwoorden:

Joey Wielkens: 06 15250761

De procedure is als volgt :

 • Als wij een match zien, nodigen we jou uit voor een eerste gesprek.
 • Als zowel jij als wij na het eerste gesprek enthousiast zijn, volgt er een tweede gesprek.
 • Hierna volgt een assessment en een eindgesprek
 • Bij geschiktheid wordt een referentie gecheckt, waarna we je een arbeidsvoorwaardelijk voorstel doen die jij uiteraard niet kan weigeren!
 •  Jij zegt JA! En je begint z.s.m. in deze dynamische rol.

Overige bedrijfsinformatie
RENOLIT Nederland is onderdeel van de RENOLIT Groep, van origine een familiebedrijf met het hoofdkantoor in Worms, Duitsland. Wereldwijd werken er zo’n 4000 medewerkers. Het hoofdkantoor van de Market Unit RENOLIT Healthcare is gevestigd in Enkhuizen, waar circa 270 medewerkers werken.

Iedereen bij RENOLIT Healthcare zet zich dagelijks in om mensenlevens te redden of te verlengen met de productie van kunststofproducten voor de verpakking van infusie-, transfusie- en dialysevloeistoffen. Wij maken kunststof halffabricaten die uiteindelijk worden gebruikt om bijvoorbeeld bloed- en infuuszakken te maken. Kwaliteit is bij ons het allerbelangrijkst. Wij worden erdoor gedreven om dagelijks een belangrijke maatschappelijke bijdrage te leveren.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Acties